Projectmanagement

Projectmanagement is onze specialisatie. Op tijd en binnen budget een project opleveren blijkt vaak een uitdaging. Vele factoren kunnen de initiële doelstellingen verstoren. In onze ogen is elk project klantspecifiek en zullen wij onze aanpak zoveel mogelijk afstemmen op uw eisen en wensen.

Hieronder volgt een korte generieke uitleg: Wij voeren integrale verbeterprojecten uit die regelmatig geïnitieerd worden door onze klanten vanuit een enkelzijdige invalshoek. Wij starten vanuit dezelfde enkelzijdige invalshoek. Vervolgens stellen wij een plan van aanpak op die gebaseerd is op meerzijdige invalshoeken. Op deze manier worden de uitdagingen echt aangepakt met als doelstelling om de nieuwe manier van werken te verankeren in de organisatie van onze opdrachtgever.

Strategische invalshoek

Interveniëren via de strategische invalshoek wordt nagestreefd door klanten die werken vanuit het idee dat er een gezamenlijk referentiekader vastgesteld moet worden.

Hierbij wordt vaak voor een top-down aanpak gekozen en wordt veel management-input gebruikt.

Visie wordt belangrijker gevonden dan rationele toepassing. Specialisten van de grote consultancy bedrijven houden zich bezig met deze invalshoek waarbij het vaak beperkt blijft tot het aanleveren van een strategisch plan zonder zich druk te maken over de implementatie en de haalbaarheid ervan.

Projectmanagement - 2 SELL IT Consulting & Training B.V.
Projectmanagement structuur - 2 SELL IT Consulting & Training B.V.

Structurele invalshoek

Interveniëren via de structuurinvalshoek wordt vaak toegepast door organisaties die output sterk voorspelbaar willen maken. Zij beschouwen het verkrijgen van output als een standaardproces. Hierbij wordt alles in details vastgelegd wat ten koste gaat van de flexibiliteit van de organisatie. Accountants zijn de specialisten die zich met deze invalshoek bezighouden.

Culturele invalshoek

Voor het interveniëren via de HRM invalshoek wordt vaak gekozen op momenten dat een organisatie zo snel mogelijk fundamenteel moet veranderen.

Bestaande waarden en normen beperken de veranderingsmogelijkheden en dus de flexibliteit van de organisatie.

Het inhuren van interimmanagers wordt in dit soort situaties vaak toegepast.

Projectmanagement culturele invalshoek - 2 SELL IT Consulting & Training B.V.
Projectmanagement software - 2 SELL IT Consulting & Training B.V.

Software (-middelen) invalshoek

Traditioneel kiezen de meeste organisaties bij een veranderingstraject ervoor om nieuwe software te gaan selecteren. Hiervoor worden softwareleveranciers benaderd die de software klantspecifiek werkend moeten krijgen binnen de organisatie van de opdrachtgever. Vele projecten zijn op basis van deze invalshoek gesneuveld met imposante negatieve effecten op de factoren tijd en geld. Zowel leverancier als klant zijn hier de dupe.

2 SELL IT BV is de specialist in het oplossen van enkelzijdige problemen op basis van een meerzijdige aanpak met een grotere garantie op succes. Wij leveren een bedrijfskundige interim-manager die samen met uw interne projectmanager gezamenlijk de kartrekkers worden van het meerzijdige veranderingsproject.

Bekijk ook eens onze pagina’s Training & Coaching en Sales Management Training.

© 2017 2 SELL IT | Website realisatie Seriously design